May 14, 2012

Peter Butler Ambil Alih Terengganu FAPeter Butler, yang menjadi sebahagian daripada warga Kelantan FA satu masa dulu kini bakal kembali ke Pantai Timur Malaysia.


Pengurus yang berbangsa Inggeris itu telah menandatangani kontrak 18 bulan bersama Terengganu FA, mengambil alih tugas yang ditinggalkan oleh Mat Zan Mat Aris yang dipecat 
selepas melalui musim yang sukar di samping tidak mendapat sokongan daripada peminat.


Butler yang sebelum ini telah menjadi jurulatih di Persiba Balikpapan dalam Liga Super Indonesia, dengan menjadi jurulatih yang paling berjaya sepanjang dua tahun iaitu dari tahun 2006 hingga 2008.


Terdapat laporan mengatakan Butler tidak akan bersama-sama Terengganu apabila mereka bertandang ke Sarawak pada Selasa ini untuk pertemuan Liga Super.


Namun apa yang mengejutkan, Butler akan membuat penampilan bersama Terengganu dalam perlawanan kalah mati Piala AFC menentang Kelantan di Kota Bharu pada 23 Mei ini.


Terengganu ditunjukkan jalan keluar pada peringkat separuh akhir oleh pasukan Liga Perdana, Sime Darby untuk perlawanan Piala FA. Terengganu kini berada di tangga ke empat liga.