June 2, 2011

EPL | Owen Sambung Setahun Lagi

Ferguson janji beri lebih kesempatan beraksi musim depan untuk United

PENYERANG Manchester United, Michael Owen setuju menyambung setahun lagi kontrak dengan kelab juara Liga Perdana Inggeris itu di ambang persaraan Paul Scholes yang yakin kelab itu mempunyai peluang cerah untuk terus menambah koleksi trofi.

Kontrak bekas penyerang Liverpool dan kebangsaan England yang mencecah usia 31 tahun itu tetapi jarang dapat disaksikan kelibatnya di Old Trafford, tamat bulan lalu.

“Saya gembira mendapat kontrak lanjutan setahun ini,” katanya dalam laman web kelab itu. “Bermain bersama-sama ramai bintang hebat, di bawah pengurus yang luar biasa, dan di depan begitu ramai penyokong adalah satu inspirasi sebenar. Saya tidak sabar musim baru bermula.”

Dalam pada itu, Ferguson yang mengakui bakat besar Owen, berjanji akan memberi lebih peluang buat penyerang itu.

“Michael sudah membuktikan dirinya sebagai pemain handalan. Memang malang Michael tidak mendapat banyak peluang tetapi prestasi Chicharito (Javier Hernandez) membayangi semua dan gandingannya dengan (Wayne) Rooney terbukti berjaya,” kata pengurus Alex Ferguson dalam laman web kelab itu.

“Saya gembira Michael akan kekal setahun lagi dan kami akan menimbang untuk memberinya lebih peluang musim baru nanti.”

Owen menyertai United dua musim lalu dalam perpindahan percuma yang mengejutkan dari Newcastle United tetapi bergelut dengan kecederaan. Dia membuat 48 kemunculan buat United tetapi sebahagian besarnya dari bangku simpanan dan menjaringkan 14 gol.

Namanya diletakkan dalam senarai pemain gantian ketika kekalahan 1-3 di final Liga Juara-Juara menentang Barcelona sedangkan nama penyerang terbanyak Dimitar Berbatov tidak disenaraikan, tetapi Owen tidak dipanggil ke dalam padang.


INVITE FRIENDS TO CHURPCHURP TODAY!
ARE YOU THE 'MOST WANTED?'
MAROON 5 GRABS HTC!